Baby monitoarele - ajutoarele de nădejde ale părinților. Iată cum poți să-l găsești pe cel mai bun!

baby-monitoarele-ajutoarele-de-nadejde-ale-parintilor-iata-cum-poti-sa-l-gasesti-pe-cel-mai-bun

Venirea pe lume a unui bebeluș este un eveniment foarte important atât pentru părinți, cât și pentru familia mai extinsă. Creșterea și supravegherea lui de zi cu zi le revine însă în mare parte celor doi părinți care încearcă să-și ușureze această sarcină cât mai mult posibil. Baby monitoarele au devenit un real ajutor pentru părinți, permițându-le astfel să se ocupe de numeroase treburi prin casă în timp ce bebelușul doarme, motiv pentru care un baby monitor este deja un dispozitiv nelipsit din casa proaspeților părinți. Dacă ești în căutarea celui mai bun baby monitor și nu știi cum să-l alegi, parcurgând articolul nostru vei afla câteva detalii relevante și vei descoperi cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți dorești să achiziționezi unul.

Pe lângă siguranța bebelușului pe care acest dispozitiv o garantează în timpul somnului, atât noaptea cât și în timpul zilei, un alt aspect important este posibilitatea de a supraveghea jocul bebelușului în pătuț fără ca prezența fizică a părintelui să fie necesară. Iată așadar cele mai importante 3 caracteristici tehnice ale unui baby monitor pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi un astfel de dispozitiv:

1. Raza de acțiune

Aceasta reprezintă distanța maximă posibilă între transmițător și receptor până la întreruperea semnalului; un aspect important legat de raza de acțiune a baby monitorului este cel referitor la calcularea acestei distanței - ea presupune condiții optime, fără obiecte de mobilier sau alte obstacole fizice care pot perturba semnalul. Raza de acțiune reprezintă un criteriu de selecție foarte important, întrucât are un impact semnificativ asupra performanței baby monitorului. Valoarea exactă a razei de acțiune specifice unui baby monitor este de obicei menționată în descrierea tehnică a produsului, însă trebuie să ții neapărat cont de faptul că pereții casei pot scădea mult din raza de acțiune a aparatului. Majoritatea modelelor de pe piață pot atinge o rază de acțiune de 200 de metri, considerată dimensiunea medie a unei locuințe. Pentru case mai mari însă, este recomandat ca aparatul să aibă o rază de acțiune ce depășește 200 de metri.

2. Frecvența

Frecvența este un alt criteriu foarte important în alegerea monitorului pentru bebeluși, deoarece aceasta poate interfera cu alte aparate din casă și poate conduce la bruiaje nedorite. Acesta este motivul pentru care banda de frecvență ideală, aleasă și recomandată chiar de producători, este de 1.9 GHz, o frecvență dedicată în mod exclusiv acestor aparate.

3. Canale de comunicație

Dacă-ți dorești să eviți problemele de interferență, ar fi bine să optezi pentru un sistem de monitorizare a bebelușului cu mai multe canale de comunicație. Astfel vei putea face trecerea de pe o frecvență aglomerată, pe una mai liberă, evitând bruiajele și folosind aparatul la o performanță înaltă. Pe piața comercială vei găsi o mulțime de modele mai ieftine care implică schimbarea manuală a canalelor sau modele mai performante, puțin mai scumpe, dar care asigură schimbarea automată a canalelor, la apariția unei interferențe.

Funcții și opțiuni adiționale

Pe lângă funcțiile prezentate mai sus, e bine să ții cont și de alte funcții suplimentare de care unele baby monitoare dispun, ele se pot dovedi foarte utile pentru monitorizarea bebelușului tău. Printre cele mai comune se regăsesc:

  • alarmele - sunt foarte utile atunci când nu poți fi tot timpul cu ochii pe ecran, sau ești într-o încăpere unde e zgomot și nu poți auzi sunetul produs de aparat. Pentru astfel de situații, un aparat de monitorizare prevăzut cu alarme te va alerta prin lumini, vibrații, sau un sunet mai puternic atunci când detectează o mișcare în pătuțul bebelușului
  • bateria reîncărcabilă – pe piață vei găsi o mulțime de modele de baby monitoare cu baterii de unică folosință, însă ținând cont de faptul că aparatul va funcționa fără întrerupere multe ore în șir, cea mai convenabilă variantă este un aparat cu baterie reîncărcabilă, și cu autonomie mare
  • senzorul de temperatură – acesta monitorizează temperatura din camera bebelușului și te va atenționa în cazul în care temperatura crește foarte mult; este foarte util pentru situațiile când uiți un aparat electronic în priză, sau în camera există o sursă de căldură
  • imagine nocturnă – pentru momentele în care în camera copilului este destul de mult întuneric iar imaginea de pe monitor nu este suficient de clară. Această funcție suplimentară asigură o vizibilitate nocturnă, iar dispozitivul este de obicei prevăzut cu un ecran pe care poți ajusta luminozitatea

În rândurile care urmează îți vom prezenta cele mai comune tipuri de monitoare pentru bebeluși, sperând că vei reuși să-l alegi pe cel mai bun pentru micuțul tău.

Sistem de monitorizare video

Acest tip de sisteme de monitorizare este tot mai popular, fiind relativ accesibil ca preț; acestea au o calitate foarte bună și numeroase opțiuni suplimentare. Un astfel de baby monitor îți va permite să auzi plânsul copilului, dar și să decizi dacă mai poți aștepta ca bebelușul să se liniștească singur, sau trebuie să mergi la el în cameră. Sistemele de monitorizare video sunt în general dotate cu anumite funcții speciale din care poți alege ceea ce se potrivește cel mai bine cu nevoile tale. Atunci când alegi sistemul de monitorizare a bebelușului, ține cont de faptul că imaginea este foarte importantă. Acesta trebuie să-ți asigure imaginea clară a bebelușului, așadar nivelul clarității imaginii este mult mai important decât dimensiunea monitorului.

Sistem de monitorizare audio

Aceste sisteme de monitorizare au ca principal avantaj prețul destul de redus, sunt cele mai ieftine de pe piață și se potrivesc perfect pentru situațiile în care îți dorești doar să știi când se trezește bebelușul, sau când trebuie să-l schimbi, mai ales pe timpul nopții. Cu toate acestea, chiar și cele mai ieftine aparate trebuie să te ajute, așa că îți recomandăm să fii atent la cel mai important aspect al unui astfel de aparat - calitatea sunetului. Distanța dintre receptor și camera copilului are o influență foarte mare asupra rezultatelor, așadar asigură-te că vei așeza receptorul la o distanță cuprinsă între 1 și 3 metri de camera copilului pentru o performanță foarte bună a dispozitivului, și rezultate bune cât mai bune.

Sistem de monitorizare cu senzor de mișcare

Aceste sisteme de monitorizare funcționează urmărind anumiți parametri printre care mișcările, pulsul sau chiar ritmul cardiac al bebelușului. Dacă te gândești să achiziționezi un astfel de dispozitiv, trebuie să ții cont de prețul mai ridicat al acestui tip de sistem de monitorizare, bucurându-te însă de avantajul unei supravegheri mult mai amănunțite a bebelușului, în anumite cazuri speciale.


Achiziția unui sistem de monitorizare a bebelușului reprezintă o adevărată investiție atât în siguranța copilului tău, cât și în libertatea ta, motiv pentru care îți recomandăm să alegi cel mai bun model de pe piață. Poți verifica părerile altor cumpărători și găsi cea mai bună ofertă apelând la un comparator de prețuri care-ți va ușura alegerea și te va ajuta să câștigi timp prețios comparând prețurile produselor de pe piață în doar câteva secunde.

Autor:
Ileana Chirculescu
Ileana Chirculescu

Tag-uri: baby monitor , baby monitoare , sisteme supravechere copii , supraveghere video copii , supraveghere audio copii ,

Alte articole


8 Martie: O Zi de Recunoștință și Inspirare


Concediu Perfect: De Ce Este Momentul Ideal să Începi Planificarea Acum?


Sărbători fericite și sigure pentru cei mici: Importanța echipamentelor de protecție în perioada Crăciunului


Brazi Artificiali: Alegerea Sustenabilă și Durabilă pentru Sărbători Fericite


Cum să Profitați la Maximum de Black Friday cu 3CHEAPS.com


Descoperă iPhone 15: Un Pas în Viitorul Tehnologiei Mobile


Organizatoare și Cutii Scule: Cum să Găsești Cele Mai Bune Oferte Online


Automatizarea Porților: Tipuri, Beneficii și Opțiuni Avansate pentru Confort și Siguranță


Ghid complet pentru alegerea unui aparat foto - Mirrorless vs DSLR vs SLR vs Compact


De ce este important să folosești un comparator de prețuri care oferă informații actualizate in timp real?


Top 10 Cadouri Ideale pentru Cumpărăturile de Paște: Cum Să Economisiți Bani, Timp și Efort


3CHEAPS la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest: Idei și strategii pentru dezvoltarea afacerilor online


Cele mai importante 10 lucruri la care să fii atent când comanzi un laptop


De ce să folosești comparatoare de prețuri înainte să faci cumpărături online


Cele mai potrivite cadouri pentru 8 Martie: 3 categorii de produse pentru a le arăta recunoștința!


La mulți ani! Primăvara aduce Mărțișorul - Simbolul bucuriei și fericirii


Valentine's Day se apropie și mulți dintre noi căutăm cadouri deosebite pentru persoana iubită.


3 idei de cadouri cu care nu poți da greș de Crăciun. Tu ce alegi?


Black Friday - evenimentul de shopping cel mai așteptat al anului. Oferte și reduceri incredibile la doar un click distanță!


Ești pasionat de lectură, dar și preocupat de natură? Comandă un ebook reader și bucură-te de lectură în timp ce protejezi natura


Ghiozdanul micuțului tău e gata de școală? Nu uita de echipamentul pentru ora de sport!


Baby monitoarele - ajutoarele de nădejde ale părinților. Iată cum poți să-l găsești pe cel mai bun!


Top 3 reguli pentru a combina perfect vinul cu mâncarea. Tu le cunoști?


Cum alegi cea mai bună placă de îndreptat părul? Caracteristici tehnice la care trebuie neapărat să fii atentă


Anette Resort - alegerea perfectă pentru răsfăț, relaxare și clipe magice!


Descoperă noile funcționalități ale platformei 3CHEAPS și bucură-te de shoppingul online!


Paștele bate la ușa, dar n-ai nicio idee de cadou pentru juniorul tău? Inspiră-te și alege ce e mai bun!


Scapă de musafirii nepoftiți din casa ta - idei pentru combaterea dăunătorilor


Se apropie Valentine's Day și nu ai idei de cadou? Mergi la sigur cu o pereche de...șosete!


Ești prieten bun cu somnul? Alege salteaua de pat potrivită și dormi fără griji!


Comparatoarele de prețuri: utilitate mare, provocări pe măsură


Sistem de supraveghere video


Testare COVID-19: alege tipul de test de care ai nevoie


Ia tradițională - punte între trecutul și viitorul culturii populare românești


Automatizarea porților batante, culisante și autoportante - o reală investiție pentru siguranța oricărei case


Cumpără un kit unghii cu ojă semipermanentă sau gel și treci de la un simplu hobby la o adevărată afacere la tine acasă!