Paștele bate la ușa, dar n-ai nicio idee de cadou pentru juniorul tău? Inspiră-te și alege ce e mai bun!

pastele-bate-la-usa-dar-n-ai-nicio-idee-de-cadou-pentru-juniorul-tau-inspira-te-si-alege-ce-e-mai-bun

 

Vremea bună și un soare din ce în ce mai strălucitor îi obligă pe cei mai mulți dintre părinți să pună deoparte tableta, telefonul și jucăriile de interior, și să iasă afară cu micuții lor. Însă știm cu toții că în exterior lucrurile nu sunt la fel de simple ca în interiorul casei, tocmai pentru că este o sarcină tot mai dificilă să găsești activități care să capteze atenția și interesul celor mici, cu atât mai mult cu cât fiecare părinte își dorește tot ce-i mai bun pentru juniorul său, indiferent de vârsta acestuia. 

Ne dorim să venim în ajutorul părinților, și sperăm ca în rândurile ce urmează să-i inspirăm în alegerea unui cadou, dar și a unei activități de exterior în timpul căreia să petreacă timp de calitate alături de micuții lor. 

Hai afară, hai la soare - hai să facem o plimbare

bicicleta

Una dintre activitățile cele mai apreciate de copii este plimbarea cu trotineta. Pe lângă dezvoltarea motorie a celor mici, aceasta îi ajută foarte mult să-și consume energia - și doar un părinte știe cât de important este consumul energiei pentru copii. În funcție de vârsta celui mic, trebuie să fii foarte atent la alegerea trotinetei. Pentru copiii cu vârsta între 2 și 4 ani sunt recomandate trotinetele cu 3 roți întrucât copilul nu își menține încă foarte bine echilibrul, și are nevoie de mai multă stabilitate. 

Dacă juniorul tău a trecut de vârsta de 4 ani, și începe să devină mai stabil atunci când face mișcare, poți trece la trotinetele cu 2 roți, acesta continuând să-și îmbunătățească echilibrul. Pentru copiii de peste 6 ani, se recomandă o trotinetă de mărime medie pe care să o folosească pentru plimbări în parc, pe distanțe scurte, pe lângă casă, alături de unul din părinți, sau colegi de joacă.  

Copiii care au împlinit deja 7 ani și încep să meargă la școală vor avea alte nevoi, așa că îți recomandăm să te îndrepți către un anumit tip de trotinete, și anume trotinetele cu roți mari, potrivite pentru deplasarea pe distanțe mai lungi, de până la 2 km; astfel copiii se pot deplasa ușor și rapid la școală, făcând în același timp și mișcare. 

Atunci când alegi trotineta, ține cont și de celelalte piese de care juniorul tău va avea nevoie: casca, genunchierele și cotierele sunt de nelipsit întrucât sunt și cel mai bun aliat împotriva căzăturilor. Asigură-te că le adaugi în coșul de cumpărături, și comandă astfel echipamentul complet ce poate fi un cadou pe cât de surprinzător și  îmbucurător, pe atât de util.

Pe lângă beneficiile asupra sănătății copilului, trotineta mai prezintă două mari avantaje -  este ușor de manevrat și nu ocupă mult spațiu, iar dacă este depozitată într-un loc ferit de soare și de umiditate, se poate menține într-o stare foarte bună pentru o perioada îndelungată de timp. 

Hai afară, hai la sport!  Ia și rolele, ia tot!

role

Îmbunătățirea reflexelor, dar și creșterea rezistenței fizice sunt printre principalele beneficii ale mersului cu rolele, un sport care implică mișcări simple, ușor de făcut, plăcute, asigurând totodată starea generală de bine.  Dacă vremea bună te-a convins să ieși la o plimbare în parc, și să petreci ceva timp în aer liber împreună cu micuțul tău, o pereche de role poate fi cea mai bună alegere. Cu siguranță va fi o activitate îndrăgită de cel mic, și care se va dovedi utilă pentru amândoi, sau poate chiar pentru întreaga familie. 

Prima pereche de role este foarte importantă pentru cei mic, așadar fii atent atunci când alegi rolele pentru ca acesta să se bucure cât mai mult timp de ele. De obicei rolele sunt reglabile, dotate cu roți de dimensiuni mici, acestea fiind uneori dispuse pe două linii (patinele cu rotile). Cele mai des întâlnite role sunt cele de tip inline, având ca principal avantaj manevrabilitatea crescută în comparație cu patinele cu rotile. Rolele quad – cunoscute și ca patine cu rotile, sunt modelul vechi de role; au dezavantajul manevrării greoaie în special în timpul virajelor.

Foarte importante sunt și:  frâna, diametrul rulmenților, șina, gheata, dar și accesoriile de protecție. La fel ca în cazul trotinetelor, copilul trebuie să fie protejat în cazul unei căzături, iar echipamentul complet este obligatoriu în special la început, când experiența lipsește, pentru ca micuțul să se bucure cât mai mult de activitate, iar părintele care-l însoțește să stea fără griji.

Verde pentru biciclete!

bicicleta

Încă de la o vârstă fragedă, orice copil visează la o bicicletă. Bucuria și entuziasmul celui mic la vederea unei biciclete sunt copleșitoare, așadar, dacă juniorul tău nu are încă o bicicletă, poți fi sigur că aceasta va fi cadoul perfect pe care i-l poți face de Paște. Beneficiile mersului pe bicicletă sunt deja foarte cunoscute, însă merită să fie amintite, în cazul în care încă mai stai pe gânduri. Iată doar câteva dintre cele mai importante: îmbunătățirea circulației, favorizarea activității musculare, creșterea nivelului de energie, accelerarea arderii caloriilor, dar și asigurarea unui nivel înalt de relaxare datorită practicării sportului în aer liber, contribuind totodată la îmbunătățirea somnului celor mici. 

În funcție de vârsta copilului, dar și de experiența acestuia, alegerea bicicletei se poate dovedi o sarcina destul de dificilă pentru părinți, tocmai de aceea e bine să ții cont de câteva lucruri atunci când te gândești să achiziționezi o bicicletă pentru micuțul tău. 

Pe lângă vârsta copilului, la fel de importantă este și înălțimea acestuia, iar bicicleta pe care o va folosi trebuie să fie adaptată la aceste două criterii. Alegerea bicicletei poate deveni o misiune destul de ușoară dacă iei în considerare principalii factori care joacă un rol semnificativ în folosirea acesteia. 

Tipul bicicletei este primul aspect la care trebuie să fii atent. În principiu, există două tipuri de biciclete: bicicletele de asfalt, și cele pentru off road. Cele de asfalt sunt folosite în special în parcuri, în apropierea casei, pe distanțe destul de mici și condiții foarte bune, în timp de bicicletele de off road sunt mai robuste și rezistente, având roți prevăzute cu anvelope mai late și cramponate, adaptate pentru pedalatul pe terenuri denivelate. 

Dacă ești împreuna cu cel mic într-un magazin cu articole sportive, cel mai bine ar fi ca micuțul sa probeze bicicleta pe care planuiesti să i-o cumperi drept cadou. Iată câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cel mic probează bicicleta:

  • urcarea în șa trebuie făcută cu ușurință -  dacă cel mic are dificultăți la urcarea pe bicicletă înseamnă că nu este potrivită pentru el
  • manetele pentru frână trebuie să fie prinse fără efort - un factor important aici poate fi înălțimea copilului
  • ambele picioare trebuie să atingă simultan solul, poziția corpului fiind foarte importantă atât la staționare, cât și după urcarea  în șa 

Dacă vrei totuși să-l surprinzi pe juniorul tău și să-i comanzi bicicleta fără să aibă vreun indiciu legat de cadoul ce-l așteaptă, atunci e bine să știi că mărimea unei biciclete se măsoară în inchi și este exprimată prin simbolul ". Aceasta este determinată în raport cu diametrul jantei, iar un inchi este echivalentul a 2.54 cm.

 Pentru a-ți fi mai ușor sa calculezi, iată câteva repere:

  • pentru un copil cu vârsta de 2, până la 3 ani, și o înălțime cuprinsă între 80 și 100 de cm, se recomandă o bicicletă de 12 inchi
  • pentru un copil cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani, și cu o înălțime cuprinsă între 90 cm și 105 cm, o bicicletă de 14 inchi este cea potrivită
  • dacă juniorul tău are peste 6 ani, dar nu mai mult de 9, și o înălțime de 120-135 de cm, atunci va trebui să alegi o bicicletă de până la 20 de inchi
  • pentru copiii cu vârstă peste 9 ani și o înălțime cuprinsă între 135 și 150 de cm, se recomandă o bicicletă cu mărimea de 24 de inchi

Nu uita nici de lățimea bicicletei, ea reprezintă distanța dintre laturile interioare ale pedalelor; dacă acestea sunt prea distanțate, pedalatul poate deveni incomod și chiar dificil, copilul fiind nevoit să-și depărteze mai mult picioarele. Cu cât sunt mai apropiate pedalale, cu atât mai confortabil devine pedalatul, iar micuțul tău se va putea bucura în voie de aceasta activitate, fără să realizeze efortul depus în timpul practicării acestui sport atât de benefit și de apreciat.

Autor:
Ileana Chirculescu
Ileana Chirculescu

Tag-uri:

Alte articole


8 Martie: O Zi de Recunoștință și Inspirare


Concediu Perfect: De Ce Este Momentul Ideal să Începi Planificarea Acum?


Sărbători fericite și sigure pentru cei mici: Importanța echipamentelor de protecție în perioada Crăciunului


Brazi Artificiali: Alegerea Sustenabilă și Durabilă pentru Sărbători Fericite


Cum să Profitați la Maximum de Black Friday cu 3CHEAPS.com


Descoperă iPhone 15: Un Pas în Viitorul Tehnologiei Mobile


Organizatoare și Cutii Scule: Cum să Găsești Cele Mai Bune Oferte Online


Automatizarea Porților: Tipuri, Beneficii și Opțiuni Avansate pentru Confort și Siguranță


Ghid complet pentru alegerea unui aparat foto - Mirrorless vs DSLR vs SLR vs Compact


De ce este important să folosești un comparator de prețuri care oferă informații actualizate in timp real?


Top 10 Cadouri Ideale pentru Cumpărăturile de Paște: Cum Să Economisiți Bani, Timp și Efort


3CHEAPS la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest: Idei și strategii pentru dezvoltarea afacerilor online


Cele mai importante 10 lucruri la care să fii atent când comanzi un laptop


De ce să folosești comparatoare de prețuri înainte să faci cumpărături online


Cele mai potrivite cadouri pentru 8 Martie: 3 categorii de produse pentru a le arăta recunoștința!


La mulți ani! Primăvara aduce Mărțișorul - Simbolul bucuriei și fericirii


Valentine's Day se apropie și mulți dintre noi căutăm cadouri deosebite pentru persoana iubită.


3 idei de cadouri cu care nu poți da greș de Crăciun. Tu ce alegi?


Black Friday - evenimentul de shopping cel mai așteptat al anului. Oferte și reduceri incredibile la doar un click distanță!


Ești pasionat de lectură, dar și preocupat de natură? Comandă un ebook reader și bucură-te de lectură în timp ce protejezi natura


Ghiozdanul micuțului tău e gata de școală? Nu uita de echipamentul pentru ora de sport!


Baby monitoarele - ajutoarele de nădejde ale părinților. Iată cum poți să-l găsești pe cel mai bun!


Top 3 reguli pentru a combina perfect vinul cu mâncarea. Tu le cunoști?


Cum alegi cea mai bună placă de îndreptat părul? Caracteristici tehnice la care trebuie neapărat să fii atentă


Anette Resort - alegerea perfectă pentru răsfăț, relaxare și clipe magice!


Descoperă noile funcționalități ale platformei 3CHEAPS și bucură-te de shoppingul online!


Paștele bate la ușa, dar n-ai nicio idee de cadou pentru juniorul tău? Inspiră-te și alege ce e mai bun!


Scapă de musafirii nepoftiți din casa ta - idei pentru combaterea dăunătorilor


Se apropie Valentine's Day și nu ai idei de cadou? Mergi la sigur cu o pereche de...șosete!


Ești prieten bun cu somnul? Alege salteaua de pat potrivită și dormi fără griji!


Comparatoarele de prețuri: utilitate mare, provocări pe măsură


Sistem de supraveghere video


Testare COVID-19: alege tipul de test de care ai nevoie


Ia tradițională - punte între trecutul și viitorul culturii populare românești


Automatizarea porților batante, culisante și autoportante - o reală investiție pentru siguranța oricărei case


Cumpără un kit unghii cu ojă semipermanentă sau gel și treci de la un simplu hobby la o adevărată afacere la tine acasă!