Cum alegi cea mai bună placă de îndreptat părul? Caracteristici tehnice la care trebuie neapărat să fii atentă

cum-alegi-cea-mai-buna-placa-de-indreptat-parul-caracteristici-tehnice-la-care-trebuie-neaparat-sa-fii-atenta

Îți place să-ți îndrepți părul, dar n-ai găsit încă cea mai bună placă sau vrei să comanzi una mai calitativă față de cea pe care o ai în prezent? Dacă eșți în căutarea celei mai bune plăci de îndreptat părul și ți se pare că alegerea este foarte dificilă pentru că pe piață există foarte multe modele, sperăm ca articolul nostru să-ți fie de folos; parcurgând rândurile care urmează vei reuși să afli tot ce trebuie să știi despre acest dispozitiv și vei fi pregătită să faci o alegere informată și inspirată.

Tipuri de plăci de îndreptat părul

Zicala populară câte bordeie, atâtea obiceie se aplică și în cazul plăcilor de îndreptat părul -  câte tipuri de par, atâtea tipuri de plăci de îndreptat părul. Astfel, pentru fiecare tip de par - creț, ondulat, subțire, gros, etc, există un anumit tip de placă - de ceramică, titan, sau turmalina.

Plăcile de păr din ceramică

Acest tip de plăci este cel mai popular pe piață. Ceramica se încălzește foarte repede, ceea ce constituie cel mai mare avantaj al acestui tip de placă de păr.

În general, durează între 30 și 60 de secunde până când placa se încălzește, așadar nu vei fi nevoită să aștepți foarte mult și poți începe să-ți îndrepți părul rapid. De asemenea, placa fabricată din ceramică se încălzește uniform, iar căldura este menținută destul de mult timp, permițându-ți să-ți îndrepți părul la temperaturi mai scăzute, ceea ce influențează impactul pe termen lung asupra părului.

Placa de păr din ceramică nu arde părul, lăsându-l mătăsos și strălucitor după îndreptare. Se poate folosi la coafarea părului creț, subțire, sau gros, iar în combinație cu un spray cu protecție termică este ideală pentru toate tipurile de par.

Plăci de îndreptat părul din turmalină

Cele mai durabile și puțin costisitoare plăci de îndreptat părul sunt plăcile din turmalină. Acestea sunt foarte asemănătoare cu plăcile de îndreptat părul din ceramică, însă au o eficiență mai ridicată, protejează mai mult părul și neutralizează ionii ce provoacă electrizarea firelor de păr, lăsându-l strălucitor și perfect drept. Are o suprafață foarte netedă astfel că părul nu va fi deteriorat în urma utilizării prelungite a plăcii. Acest tip de placă este recomandat pentru părul subțire, creț sau cu tendințe de încrețire, datorită eficienței crescute, chiar și la temperaturi mai scăzute.

Plăci din titan

Al treilea și ultimul tip de plăci de îndreptat părul sunt plăcile din titan. Principalul lor avantaj este că se încălzesc foarte repede și mențin o temperatură ridicată pe o perioadă lungă de timp. De asemenea, sunt foarte ușoare și practice, ideale pentru persoanele cu părul gros, aspru, cu fire rebele și care necesită o temperatură foarte ridicată pentru îndreptare. Dacă alegi o placă din titan trebuie să fii atentă însă, nu trebuie să treci de mai multe ori peste aceeași șuviță de păr deoarece temperatura foarte ridicată poate provoca deteriorări serioase mai ales dacă obișnuiești să-ți îndrepți părul destul de des.

Top 5 caracteristici ale unei plăci de îndreptat părul de care trebuie să ții cont la achiziționarea uneia

  1. Intervalul de temperatură

Cea mai importantă caracteristică a unei plăci de îndreptat părul este intervalul de temperatură, întrucât alegerea acestuia se face în strânsă legătură cu fermitatea firului de păr.

În funcție de tipul firului de păr, se recomandă următoarele intervale de temperatură:

  • Păr subțire și fragil – 120º – 150º C
  • Păr subțire și puternic – 150º – 180º C
  • Păr normal și fragil – 180º C
  • Păr normal și rezistent – 190º – 210º C
  • Păr gros și voluminos – 210º C

Majoritatea plăcilor de pe piață au o temperatura cuprinsă între 180º C și 230 º C. Acest interval este potrivit pentru persoanele cu un păr normal sau gros, însă pentru cele cu un păr fin sau fragil, ideală ar fi o placă de păr a cărei temperatură nu depășește 150º C.

  1. Timpul de încălzire

În funcție de materialul din care sunt fabricate, plăcile de îndreptat părul se încălzesc mai ușor sau mai greu. Cea mai bună placă de păr se va încălzi foarte repede, în decursul a 30 - 60 de secunde. Cu toate acestea, există plăci de păr care au nevoie de mai mult timp (2-4 minute)  pentru a se încălzi, acest aspect neavând însă un impact asupra performanței dispozitivului.

De exemplu, placa de par fabricată din ceramică se încălzește repede, trebuie însă luat în considerare și modul în care a fost creată placa deoarece acesta poate influența timpul de încălzire.

Timpul de încălzire este un criteriu foarte important atunci când alegi o placă de îndreptat părul, mai ales dacă vrei să o folosești în diminețile aglomerate, în care fiecare minut contează și nu-ți permiți să aștepți mult până când placa se încălzește.

  1. Treptele de căldură

Utilizarea repetată și îndelungată a plăcii de îndreptat părul implică riscul deteriorării părului, indiferent de tipul de placă ales de tine. Există însă și o parte bună, și anume - poți să previi acest lucru utilizând treapta de căldură potrivită pentru tipul tău de păr. Așadar, când alegi o placă de păr este bine să verifici specificațiile tehnice legate de  temperatura fiecărei trepte de căldură, în cazul în care nu are un ecran menit să-ți arate gradele alese, variantă ce îți oferă un control mai mare asupra acestui aspect.

Posibilitatea de a regla nivelul de căldură se poate dovedi foarte utilă, deoarece nu toate temperaturile vor corespunde tipului tău de păr, rutinei specifice de îngrijire sau efectului pe care îți dorești să-l obții. Este recomandabil să alegi o placă de îndreptat părul cu temperatură reglabilă pentru a putea controla temperatura în funcție de nevoile specifice ale podoabei tale capilare.

  1. Funcția de oprire automată

Un alt criteriu important la care trebuie să fii atentă atunci când alegi o placă de păr este funcția de oprire automată. Dacă ți-ai îndreptat părul dimineața, ai plecat în grabă și îți amintești mai târziu că ai uitat să scoți placa din priză, cu siguranță te îngrijorezi că se poate întâmpla un accident. Dacă placa este dotată cu această funcție de oprire automată, nu trebuie să-ți mai faci griji întrucât ea se va opri singură după un anumit timp, prevenind astfel supraîncălzirea dispozitivului și chiar apariția unui incendiu.

  1. Funcția de îndreptare cu abur

Pe piață există unele modele de plăci pentru îndreptat părul care oferă o opțiune specifică și foarte utilă : îndreptarea cu abur -  această este o funcție mult mai sănătoasă pentru păr. O placă dotată cu această opțiune este prevăzută cu un container care poate fi scos și umplut cu apă ori de câte ori este nevoie. Acesta este relativ mic, iar pentru îndreptarea unui păr bogat va trebuie să reumpli containerul de cel puțin 2 ori pentru a te asigura că aburii sunt prezenți și îți protejează părul atunci când folosești placă. După îndreptare, părul va rămâne hidratat și strălucitor. Firul de păr nu este deteriorat în timpul îndreptării, iar un alt avantaj este că pe lângă apă, mai poți adăuga și diferite uleiuri pentru păr astfel încât acesta va fi și mai hrănit în timpul coafării. Dezavantajul plăcilor de par dotate cu funcția de îndreptare cu abur constă în timpul mai prelungit  necesar îndreptării părului, ține cont totuși de faptul că o placă cu aburi protejează mai mult părul, acesta fiind principalul avantaj, iar dacă ai un tip de păr predispus la rupere, poate ar fi mai bine să acorzi ceva mai mult timp coafatului, decât să optezi pentru o placă de par obișnuită, care îți va îndrepta părul mai repede, însă nu va fi așa blândă cu el el, iar utilizarea frecventă a dispozitivului îl va afecta în timp.

Funcții și caracteristici suplimentare

Unele modele de plăci de păr pot fi dotate cu anumite funcții suplimentare cum ar fi:

  •  funcția Wet to dry - permite îndreptarea părului atât umed, cât și uscat. Dacă alegi o placă ce are această funcție, trebuie să fii atentă pentru că poți îndrepta părul umed, însă nu ud complet
  • senzori de protecție termică - această caracteristică asigură verificarea constantă a părului și reglarea automată a căldurii. Sistemul de senzori monitorizează temperatura atinsă, pentru a preveni depășirea temperaturii selectate inițial 
  •  tensiune dublă - dacă îți place să călătorești des și obișnuiești să-ți iei placa de păr cu tine, atunci această caracteristică este foarte convenabilă și binevenită; astfel de plăci funcționează bine la ambele tensiuni de 110V și 220V

Alegerea unei plăci de îndreptat părul poate fi destul de ușoară dacă ții cont de cele mai importante aspecte și criterii de selecție. Asigură-te că placa se va potrivi cu nevoile părului tău, dar și cu modul tău de viață pentru a putea obține rezultatele dorite în mod rapid, fără compromisuri și efecte neplăcute pe termen mediu și lung. Pentru achiziționarea unui astfel de dispozitiv pentru coafat părul poți apela cu încredere la un comparator de prețuri care te va ajuta să găsești cea mai bună ofertă în doar câteva secunde. De altfel, platforma îți va oferi posibilitatea de a verifica recenziile și părerile altor cumpărători pentru a fi sigură că faci cea mai bună alegere.

Autor:
Ileana Chirculescu
Ileana Chirculescu

Tag-uri:

Alte articole


8 Martie: O Zi de Recunoștință și Inspirare


Concediu Perfect: De Ce Este Momentul Ideal să Începi Planificarea Acum?


Sărbători fericite și sigure pentru cei mici: Importanța echipamentelor de protecție în perioada Crăciunului


Brazi Artificiali: Alegerea Sustenabilă și Durabilă pentru Sărbători Fericite


Cum să Profitați la Maximum de Black Friday cu 3CHEAPS.com


Descoperă iPhone 15: Un Pas în Viitorul Tehnologiei Mobile


Organizatoare și Cutii Scule: Cum să Găsești Cele Mai Bune Oferte Online


Automatizarea Porților: Tipuri, Beneficii și Opțiuni Avansate pentru Confort și Siguranță


Ghid complet pentru alegerea unui aparat foto - Mirrorless vs DSLR vs SLR vs Compact


De ce este important să folosești un comparator de prețuri care oferă informații actualizate in timp real?


Top 10 Cadouri Ideale pentru Cumpărăturile de Paște: Cum Să Economisiți Bani, Timp și Efort


3CHEAPS la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest: Idei și strategii pentru dezvoltarea afacerilor online


Cele mai importante 10 lucruri la care să fii atent când comanzi un laptop


De ce să folosești comparatoare de prețuri înainte să faci cumpărături online


Cele mai potrivite cadouri pentru 8 Martie: 3 categorii de produse pentru a le arăta recunoștința!


La mulți ani! Primăvara aduce Mărțișorul - Simbolul bucuriei și fericirii


Valentine's Day se apropie și mulți dintre noi căutăm cadouri deosebite pentru persoana iubită.


3 idei de cadouri cu care nu poți da greș de Crăciun. Tu ce alegi?


Black Friday - evenimentul de shopping cel mai așteptat al anului. Oferte și reduceri incredibile la doar un click distanță!


Ești pasionat de lectură, dar și preocupat de natură? Comandă un ebook reader și bucură-te de lectură în timp ce protejezi natura


Ghiozdanul micuțului tău e gata de școală? Nu uita de echipamentul pentru ora de sport!


Baby monitoarele - ajutoarele de nădejde ale părinților. Iată cum poți să-l găsești pe cel mai bun!


Top 3 reguli pentru a combina perfect vinul cu mâncarea. Tu le cunoști?


Cum alegi cea mai bună placă de îndreptat părul? Caracteristici tehnice la care trebuie neapărat să fii atentă


Anette Resort - alegerea perfectă pentru răsfăț, relaxare și clipe magice!


Descoperă noile funcționalități ale platformei 3CHEAPS și bucură-te de shoppingul online!


Paștele bate la ușa, dar n-ai nicio idee de cadou pentru juniorul tău? Inspiră-te și alege ce e mai bun!


Scapă de musafirii nepoftiți din casa ta - idei pentru combaterea dăunătorilor


Se apropie Valentine's Day și nu ai idei de cadou? Mergi la sigur cu o pereche de...șosete!


Ești prieten bun cu somnul? Alege salteaua de pat potrivită și dormi fără griji!


Comparatoarele de prețuri: utilitate mare, provocări pe măsură


Sistem de supraveghere video


Testare COVID-19: alege tipul de test de care ai nevoie


Ia tradițională - punte între trecutul și viitorul culturii populare românești


Automatizarea porților batante, culisante și autoportante - o reală investiție pentru siguranța oricărei case


Cumpără un kit unghii cu ojă semipermanentă sau gel și treci de la un simplu hobby la o adevărată afacere la tine acasă!