Scapă de musafirii nepoftiți din casa ta - idei pentru combaterea dăunătorilor

scapa-de-musafirii-nepoftiti-din-casa-ta-idei-pentru-combaterea-daunatorilor

Fie că locuiești la bloc sau la curte, cu siguranță te-ai confruntat cel puțin o dată cu o problemă destul de comună și des întâlnită - dăunătorii. Cei mai răspândiți sunt gândacii, păianjenii, furnicile, dar și termitele. Pe lângă daunele și neplăcerile create, acestea pot răspândi și numeroase infecții, motiv pentru care e nevoie să apelezi cât mai repede la diverse metode de combatere a dăunătorilor- în mod ideal încă de la apariția primelor insecte, pentru a nu ajunge în situația în care singura soluție este serviciul de combatere a dăunătorilor.

Urmează măsuri simple, dar importante

Pe lângă costurile nedorite pe care le generează, combaterea dăunătorilor nu este deloc plăcută, așa că mai bine faci tot ce poți pentru a preveni apariția și răspândirea lor. Foarte important de știut este faptul că dăunătorii se dezvoltă în medii umede și murdare, așa că atât în bucătărie, cât și în baie trebuie să eviți umezeala.

Șterge blatul de bucătărie și chiuveta, și lasă-le uscate după fiecare folosire, apoi procedează la fel și cu plita, rafturile sau dulapurile care pot păstra sau atrage umezeală și pot crea atmosfera propice apariției dăunătorilor. Ai grijă ca în bucătărie să nu fie resturi sau urme de mâncare lăsate mult timp neacoperite/necurățate, acestea facilitează foarte mult apariția dăunătorilor, în special a furnicilor și a gandacilor.

Același lucru se aplică și în cazul băii, păstreaz-o mereu curată și evită să lași ușa închisă sau aerisirea oprită după ce ai făcut duș. Curăță chiuveta cel puțin o dată pe săptămâna folosind un detergent de baie destul de puternic, și ai grijă ca vasul de toaletă să fie mereu curat și igienizat. Poți apela la diverse dispozitive ce conțin soluții de curățare care pot acționa imediat după folosirea toaletei. 

O atenție deosebită trebuie acordată canalului de scurgere a apei, asigură-te că nu este înfundat cu par, sau cu particule de săpun, și este mereu acoperit. 

În cazul în care locuiești la casă, atunci pe lângă canalul de scurgere a apei din baie, la fel de important este canalul de scurgere a apei de lângă casa/curtea ta. Acesta trebuie curățat în mod regulat, pentru a asigura scurgerea completă a apei, și prevenirea murdăriei. Țânțarii sunt cei care se înmulțesc foarte rapid în zonele unde apă stagnează, provocând o mulțime de boli precum malaria, așadar fii sigur că în apropierea casei/curții toate canalele de scurgere sunt curate și nu fac posibilă stagnarea apei.  

Dăunători precum muștele, gândacii  sau furnicile pot apărea atunci când fructele sau legumele nu sunt consumate la timp sau sunt lăsate neacoperite în afară frigiderului, încearcă să le consumi într-un timp cât sau scurt, sau să le depozitezi la rece, și bine ambalate în cazul în care consumul rapid nu este posibil. 

Curățenie, curățenie, și iar curățenie...

Pe lângă umezeală excesivă, al doilea cel mai important factor care duce la apariția dăunătorilor este reprezentată de murdărie și de banalul gunoi. În mod ideal gunoiul trebuie aruncat zilnic, pentru a preveni apariția gandacilor, sau chiar a rozătoarelor. Odată ce casă a fost infestată cu dăunători, numeroase boli se raspandesc cu o foarte mare rapiditate, în special în cazul în care în casă există un animal de companie, sau un copil. De aceea, în loc să te întrebi cum scapi de gândaci sau rozătoare, mai bine te asiguri că atât casa, cât și curtea sunt mereu curate și nu creează mediu optim pentru apariția dăunătorilor. 

Foarte importantă este și îngrijirea grădinii, dacă locuiești la casă. Gazonul trebuie tuns și îngrijit, iar în cazul în care ai și o fântână în curte asigură-te că este curățată în mod regulat; plantele trebuie tăiate pentru a preveni creșterea buruienilor stufoase. În strânsă legătură cu grădinăritul și îngrijirea spațiului exterior sunt uneltele și diversele obiecte folosite în afara casei. Fie că e vorba de biciclete, unelte de grădinărit sau de accesorii, trebuie să acorzi o mare atenție depozitării acestor obiecte - pune-le în mod exclusiv în afara casei întrucât aducerea lor înăuntru crește șansele apariției dăunătorilor, iar la scurt timp te vei regăsi în situația în care cauți metode legate de cum să scapi de rozătoare...

Un alt sfat destul de ușor de urmat îl reprezintă folosirea plaselor pentru ferestre. Acestea nu sunt foarte costisitoare, însă pot ajuta  la prevenirea pătrunderii în casă a țânțarilor, muștelor, păianjenilor sau a gandacilor. 

Dacă pentru combaterea rozătoarelor poți apela cu ușurință la numeroase capcane pentru șoareci, atunci când vrei să le vii de hac dăunătorilor mai mici, care se pot strecura rapid prin locuri greu accesibile, plasele pentru ferestre se dovedesc a fi metoda potrivită. 

Alege un aparat cu ultrasunete, ușor de folosit și eficient

Deși par destul de simple și banale, aceste măsuri pot preveni apariția dăunătorilor și vă pot păstra casă curată.

Cu toate acestea, un echipament complet pentru combaterea dăunătorilor conține și un aparat cu ultrasunete. Deși eficiența măsurilor descrise mai sus este de necontestat, ținerea la distanță a musafirilor nepoftiți, în special a rozătoarelor, poate fi asigurată prin instalarea unui aparat cu ultrasunete. 

În loc să ancorezi o mulțime de capcane pentru șoareci sau șobolani, alege un aparat cu ultrasunete și lasă-l pe el să se ocupe de restul. Dăunătorii vor sta la distanță, iar tu vei scăpa de griji, putând să te bucuri de mai mult timp pe care să-l petreci cu activități importante, utile și interesante.

 

###FDRO422###

###FDRO101###

###68I8NYA8N###

###FDRO3383###

Autor:
Ileana Chirculescu
Ileana Chirculescu

Alte articole

3CHEAPS la Gomag SUMMIT & eCommerce Fest: Idei și strategii pentru dezvoltarea afacerilor online

Citește articolul

Cele mai importante 10 lucruri la care să fii atent când comanzi un laptop

Citește articolul

De ce să folosești comparatoare de prețuri înainte să faci cumpărături online

Citește articolul

Cele mai potrivite cadouri pentru 8 Martie: 3 categorii de produse pentru a le arăta recunoștința!

Citește articolul

La mulți ani! Primăvara aduce Mărțișorul - Simbolul bucuriei și fericirii

Citește articolul

Valentine's Day se apropie și mulți dintre noi căutăm cadouri deosebite pentru persoana iubită.

Citește articolul

3 idei de cadouri cu care nu poți da greș de Crăciun. Tu ce alegi?

Citește articolul

Black Friday - evenimentul de shopping cel mai așteptat al anului. Oferte și reduceri incredibile la doar un click distanță!

Citește articolul

Ești pasionat de lectură, dar și preocupat de natură? Comandă un ebook reader și bucură-te de lectură în timp ce protejezi natura

Citește articolul

Ghiozdanul micuțului tău e gata de școală? Nu uita de echipamentul pentru ora de sport!

Citește articolul

Baby monitoarele - ajutoarele de nădejde ale părinților. Iată cum poți să-l găsești pe cel mai bun!

Citește articolul

Top 3 reguli pentru a combina perfect vinul cu mâncarea. Tu le cunoști?

Citește articolul

Cum alegi cea mai bună placă de îndreptat părul? Caracteristici tehnice la care trebuie neapărat să fii atentă

Citește articolul

Anette Resort - alegerea perfectă pentru răsfăț, relaxare și clipe magice!

Citește articolul

Descoperă noile funcționalități ale platformei 3CHEAPS și bucură-te de shoppingul online!

Citește articolul

Paștele bate la ușa, dar n-ai nicio idee de cadou pentru juniorul tău? Inspiră-te și alege ce e mai bun!

Citește articolul

Scapă de musafirii nepoftiți din casa ta - idei pentru combaterea dăunătorilor

Citește articolul

Se apropie Valentine's Day și nu ai idei de cadou? Mergi la sigur cu o pereche de...șosete!

Citește articolul

Ești prieten bun cu somnul? Alege salteaua de pat potrivită și dormi fără griji!

Citește articolul

Comparatoarele de prețuri: utilitate mare, provocări pe măsură

Citește articolul

Sistem de supraveghere video

Citește articolul

Testare COVID-19: alege tipul de test de care ai nevoie

Citește articolul

Ia tradițională - punte între trecutul și viitorul culturii populare românești

Citește articolul

Automatizarea porților batante, culisante și autoportante - o reală investiție pentru siguranța oricărei case

Citește articolul

Cumpără un kit unghii cu ojă semipermanentă sau gel și treci de la un simplu hobby la o adevărată afacere la tine acasă!

Citește articolul